Kapanış 5 Eylül 2oo8 / Açılış 15 Haziran 2oo9
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kapanış 5 Eylül 2oo8 / Açılış 15 Haziran 2oo9

Kapanış 5 Eylül 2oo8 / Açılış 15 Haziran 2oo9
 
AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

 

 yılan

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
SemraKemer
уєηι нєρѕι¢ι üує
уєηι нєρѕι¢ι üує
SemraKemer


Mesaj Sayısı : 21
Yaş : 28
SiTemiz NasıL? : süper ve ötesiiii
NerDe OturuyoRsun? : ankara
ÖzeL Mesajın Ne? : Hande Soral Manyağı
Adın Ne? : semra
Burcun Ne? : oğlak
Grup Hepsiden Sonra Kim? : Hande Soral-Özgül Sağdıç
Siteye Puanın Kaç? : 10
Grup Hepsiden En Çok Kimi Seviyorsun? : yılan 30397830kt1bk6vp7zx9
Hangi Çifti Daha Çok Seviyorsun? : yılan 504tj2cm3rj8
Takımın Ne? : yılan 1915hb7
Sanal Hayvanın Ne? : yılan Kkio31mh4
Ruh Halin Ne? : yılan 9neseliqn5
Grup Hepsi Fan Paylaşım Puanın? :
yılan Left_bar_bleue0 / 1000 / 100yılan Right_bar_bleue

Kayıt tarihi : 03/08/08

yılan Empty
MesajKonu: yılan   yılan Icon_minitimeC.tesi Ağus. 30, 2008 6:31 pm

Yılan

Yılan, pullular (Squamata) takımının yılanlar (Serpentes) alt takımını oluşturan, yerde sürünerek hareket eden, pullu, uzun hayvanların ortak adı.

Genel bilgiler

Yılanlar, genellikle üç metre öteyi göremezler. Koku almada burun deliklerini değil dillerini kullanırlar. Uzun ve çatallı dillerinin her iki ucu havadan ve yerden gelen kimyasal kokuları alır. İçeri çekildiğinde dil ucundaki kokular damaktaki jakobson organında duyu haline dönüştürülür. Engerek yılanları zehirledikleri avının izini dilleriyle takip ederler ve ölüsünü bularak yutarlar. Yılanların burun delikleri, ağız kapalıyken alt çenedeki hava borusunun üzerine geldiğinden ağızlarını açmadan solunum yaparlar. Avlarını yutarken ağız açık olduğundan burun deliklerinin hava borusuyla ilgisi kesilir. Böyle zamanlarda, vücutlarında bulunan hava torbalarındaki yedek havadan faydalanırlar. Çoğu yılanın sadece sağ akciğeri gelişmiş, diğeri adeta kaybolmuştur. Boa ve piton yılanlarında sol akciğerler küçüktür. İri avların yutulması uzun sürdüğü zaman ağız tabanında bulunan soluk borusunun girişi ağızdan dışarı çıkarılabilir. Bu özellik büyük hayvanları yemek için bir adaptasyondur, yılana ağız dolu olduğunda dahi nefes alma imkânı sağlamaktadır.

Yılanlar dış kulakları olmadığından uzun zaman sağır zannedilmiştir. Aslında çeneleriyle kulakları arasında kemik bağlantıları olduğundan, üzerinde bulundukları toprağın yansıttığı sarsıntıları kolayca işitirler. Çenesini yere koyan çıngıraklı bir yılan çok uzaktan gelen bir atın ayak seslerini bile kolayca duyabilir. Yılanların bulunabildiği arâzilerden geçen bir insan, gürültülü ayak darbeleriyle yürüdüğünde hiçbir yılana rastlamaz. Bazı yılanların göz ve burunları arasında ince zarlı iki çukur bulunur. Bunlar, sıcak kanlı hayvanların vücutlarından yayılan ısı dalgalarını (infrared) tespit ederler. Bunların sayesinde avlarını karanlıkta bile bularak takip ederler.

Yılan zehiri av etini eritmeye yarayan kuvvetli bir sindirim sıvısıdır. Zehirsiz yılanlarda bile zehirli olan kuvvetli bir sindirim sıvısı vardır. Ağızlarına parmak sokulduğunda veya dişlendiğinde tükürüklerinden dolayı yanma ve şişme yapar. Dişleri sökülen zehirli yılanlarda dişler tekrar sürer. Yılanların renkleri ve boyları çeşitlidir. Zehirli yılanların başları üçgen ve kuyrukları küt olduğu söylenirse de bunlar kesin belirtiler olamaz. Her yılanı zehirli kabul ederek onlardan sakınmak gerekir.

Üreme

Yılanlar yumurtlayarak ürerler. Yumurtalardan ergine benzer yavrular çıkar. Bunlar hemen başlarının çevresine bakarlar. Boa, anakonda ve engereklerin çoğu yavrularını doğurur. Bunlar gerçek doğum değildir. Yumurtalar ana karnında gelişip açıldığından doğum gibi görülür. Buna “Ovovivipar” üreme denir. Gebelik süresi 2 aydır.

Sınıflandırma

Üst familya: Booidea
Aniliidae
Anomochilidae
Boidae
Bolyeriidae
Cylindrophiidae
Loxocemidae
Pythonidae
Tropidophiidae
Uropeltidae
Xenopeltidae
Üst familya: Typhlopoidea
Anomalepididae
Leptotyphlopidae
Typhlopidae
Üst familya: Colubroidea
Acrochordidae
Atractaspididae
Colubridae
Elapidae
Hydrophiidae
Viperidae
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.hepsi-fun.buy-talk.com
 
yılan
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Kapanış 5 Eylül 2oo8 / Açılış 15 Haziran 2oo9 :: EqLenceLik :: нαуναηℓαя αℓємι-
Buraya geçin: